128 KB/s Ok radio streamOK radio live   srbija+381.11.4000444  studio@okradio.net
fb yt

" Širi mi se moje kolo malo" , festival igre i pesme, 13.maja u Beogradu!

Dana 13. maja 2017. godine Beograd će biti grad igre, pesme i tradicionalnih vrednosti nematerijalne kulturne baštine i običaja Srba sa zapadne strane Drine.

kud krajina

izvor: kud "Krajina"

 Naime, ovogodišnji  8. festival folklora “ Širi mi se moje kolo malo” u  organizaciji kulturno -umetničkog društva “ Krajina” okupiće  više od 15 folklornih ansambala i pevačkih grupa iz bivških  jugoslovenskih republika u cilju zajedničke promocije nematerijalnog kulturnog nasleđa Srba iz Krajine.

Kud “ Krajina” osnovan je 1996. godine na pravoslavni praznik spaljivanja moštiju Svetog Save na Vračaru . Već  punih 20 godina uz puno rada, motivacije i želje da se sačuva tradicija  Kud “ Krajina” oprganizuje festivale na kojima se širi pesma, igra, gde se ljudi zaista trude da pokažu svoje veštine i posebno muzičko umeće.

Ovogodišnji festival započeće narodnim kolom ispred Gradske uprave Beograda u 13:30h, zatim svečani defile folklornih ansambala kreće put Kalemegdana uz igru, pesmu i pratnju diplara, guslara, tamburaša, svirača na tradicionalnim istrumentima.

Raznovrsne srpske narodne nošnje ispuniće šetalište Knez Mihajlove.

Večernje druženje planirano je u 17h u Centru za kulturu "Vlada Divljan",  koncertom svih učesnika.

Budite i vi deo ove priče ili kao učesnik ili kao posmatrač.

Kud “ Krajina” za učesnike spremio je mnoge aktivnosti i iznenađenja, a takođe očekuje ih i lepa plovidba na Savi .

Za sve detalje možete se dodatno informisati na sajtu : www.kudkrajina.org.rs ili na e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

 

izvor: okradio