128 KB/s Ok radio streamOK radio live   srbija+381.11.4000444  studio@okradio.net
fb yt

Završen 62. Sajam knjiga u Beogradu! Čitamo ili se samo šetamo?!

Završen je 62. Međunarodni beogradski sajam knjiga. Pod sloganom "Ključ je u knjigama" okupio je 500 izlagača. Rekord je postignut u subotu, kada je na Sajmu bilo više od 33.000 posetilaca sa kupljenom ulaznicom.

20171028 123030

Foto: okradio

Ekipa OK radija i iz zadovoljstva i poslovno posetila je 62. Sajam knjiga u Beogradu!

Primetili smo da su ipak bile gužve pri kupovini ulaznica. Cena za pojedinačnu ulaznicu je bila 250. dinara, a grupna ulaznica je koštala 150. dinara.

Na više od 30.000 m2 izložbenog prostora u halama 1, 1A, 2A, 2C i 4, tradicionalno su učestvovali najveći domaći, kao i brojni inostrani izdavači i pisci. 

Sto se tiče kupovine knjiga , moglo se za svakog pronaći nešto lepo i korisno i po pristupačnim cenama. Mnoge izdavačke kuće imale su i dodatne popuste i akcije u okviru određenih izdanja.

Na licima mnogih primetili smo osmeh sreće da se pronađe određen vredan primerak za kućnu biblioteku, a bilo je i onih koji su željni kafenisanja bas na Sajmu, slikanja sa određenim piscima ili verovatno razgledanja iz nekog ličnog razloga.

20171028 123551

Foto: okradio

Sve u svemu, još jedan Sajam knjiga u Beogradu je ostavio poseban pečat na čitalačku publiku i na one koji knjige vole i cene svaku stranicu.

Na ceremoniji zatvaranja uručene su nagrada Izdavačkim kućama "Akademska knjiga" i "Laguna" koje su glasovima akreditovanih novinara izabrane za kuće sa najprofesionalnijim odnosom prema medijima.

Nagrada u kategoriji najbolji izdavač je pripala Akademskoj Knjizi, drugo mesto je zauzela Laguna, a treće Arhipelag. U kategoriji najprofesionalniji izdavač, nagrade su pripale Laguni, dok su drugo i treće mesto zauzeli Geopoetika i Arhipelag. Novinarska nagrada je dodeljena 23 put, a u komisiji su bili Dragan Bogutović, predsednik, ("Večernje novosti"), Tatjana Nježić ("Blic"), Marija Miljević Rajšić (RTS) i Meliha Pravdić (Radio Beograd).

 

 

izvor: okradio