128 KB/s Ok radio streamOK radio live   srbija+381.11.4000444  studio@okradio.net
fb yt

Skijanje na prolećnim temperaturama:Staza retka i na Balkanu

I pored prolećnog vremena i temperatura koje prelaze 10 stepeni, snega na Zlataru ima dovoljno i ljubitelji skijanja mogu da uživaju.

zlatar planina

Foto: google.rs

Svim onima koji vole ovaj sport na raspolaganju je nekoliko staza, među kojima je i jedna koja vodi do samog centra Nove Varoši. Šef skijališta na Zlataru Salih Turkmanović kaže da na stazama ima dovoljno utabanog snega. 

"Staze su dobro uređene. Rekreativna staza je duga 600 metara i opslužuje je žičara sidro. Cena ski-pasa je 800 dinara za odrasle i 600 dinara za decu", rekao je Turkmanović. 

Prema njegovim rečima, postoji još jedna staza koja je prava retkost u Srbiji, ali i na Balkanu. 

"Ta staza je duga 1.300 metara i ona se spušta skroz do centra grada. Celom svojom dužinom je osvetljena i osnežena. Ušla je u kategorizaciju za održavanje takmičenja. To je jedna impozantna slika, nemate predstavu dok ne stanete na skije i stazu, onda vam se otvori vidik na grad. Mislim da nigde ne postoji mogućnost da se stazom spustite do centra grada, autobuske stanice i da se vratite žičarom natrag. To je pravo uživanje", istakao je Turkmanović za Glas zapadne Srbije. 

On dodaje da je dnevna cena ski-pasa na žičari četvorosed 1.200 dinara. Turkmanović ističe da je prošla godina bila solidna, ali očekuje da će ova biti znatno bolja, jer su pripremljene brojne pogodnosti za sve posetioce ove planine.
 
 
izvor: b92.net