128 KB/s Ok radio streamOK radio live   srbija+381.11.4000444  studio@okradio.net
fb yt

Novi Sad "za sad" ostaje domaćin finala Kupa

Finale Kupa Srbije između Crvene zvezde i Partizana ipak će se igrati na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu 27. maja.

novi sad slika fudabal

Foto: Star Sport

Komesar Fudbalskog saveza Srbije Miodrag Janković rekao je za "Večernje novosti" da se domaćin meča "za sad" neće menjati.

S obzirom da je Vojvodina eliminisana u polufinalu, dovedeno je u pitanje njeno domaćinstvo finala, od koga je već odustajala 2012. u sličnoj situaciji..

"Za sad nećemo menjati organizatora i domaćina ove utakmice. Tokom sledeće nedelje biće i formalno određen domaćin meča na zajedničkoj konferenciji za medije, a žreb će odlučiti da li će domaćinstvo pripasti Partizanu ili Crvenoj zvezdi. Nema sumnje da su pred Fudbalskim savezom Srbije, kao organizatorom domaćeg kupa i pred večitim beogradskim rivalima veliki stepen odgovornosti, pošto je bezbednosni rizik uvek veliki kada igraju međusobne duele Crvena zvezda i Partizan. O detaljima onog tipa, koliki će biti kapacitet gledališta ili koliko ulaznica će biti na raspolaganju Partizanu i Zvezdi moći ćemo da govorimo tokom sledeće nedelje. I na koje tribine i na koji način će biti raspoređeni navijači oba kluba", rekao je Janković. 

Zvezda i Partizan će prvi put od 2001. direktno odlučivati o osvajaču trofeja u Kupu. U međuvremenu se bore i za titulu šampiona Srbije, crno-belima imaju tri boda više od najvećeg rivala, tri kola pre kraja sezone.

 

izvor: b92