128 KB/s Ok radio streamOK radio live   srbija+381.11.4000444  studio@okradio.net
fb yt

Muslin se ne vraća u Srbiju, FSS traži naslednika

Fudbalski savez Srbije raskinuće u ponedeljak ugovor sa Slavoljubom Muslinom i tako staviti tačku na saradnju sa selektorom koji je Srbiju odveo na Mundijal.

muslin22

Foto: google.rs

Kako navodi " Žurnal" Srpska kuća fudbala isplatiće selektoru, koji je posle osam godina posta odveo nacionalni tim na neko veliko takmičenje, sve što je zaradio i krenuti u potragu za njegovim naslednikom. 

Pošto je obezbeđen plasman na završni turnir u Rusiji ugovor selektora automatski je produžen do kraja istog narednog leta. 

Istovremeno, i 'Novoste' donose istu informaciju, navodeći da se isksusni stručnjak, posle tročasovnog sastanka sa predsednikom Saveza Slavišom Kokezom, napusti Srbiju i vratio se u Francusku i da nema nameru da ponovo sedne za pregovarački sto sa prvim čovekom srpskog fudbala. 

"Ukoliko mu odgovara predlog FSS o raskidu, potpisaće ga, ali ako finansijska strana ne bude po njegovoj volji, čekaće da ga FSS otpusti i isplati po ugovoru koji mu ističe jula 2018. godine", navodi dnevni list. 

Nezvanično, bivšem treneru Crvene zvezde se zamerila loša i neubedljiva igra u finišu kvalifikacija, kao i nepozivanje određenih, pre svega, mladih igrača (Sergej Milinković-Savić, Andrija Živković...). 

'Orlove' će prema najavama u predstojećim prijateljskim susretima sa Kinom i Južnom Korejom najverovatnije predvoditi Muslivnov asistent Mladen Krstajić, dok FSS bude tražio naslednika. 

U prvi mah činilo se da će to biti Dragan Stojković Piksi, trener kineskog Gvangdžu R&F, ali je sva prilika da jedan od najboljih i najvećih igrača u istoriji naše zemlje ne želi u ovom trenutku da napravi taj korak, dok se spominju imena i Vladimira Vajsa, bivši selektor Slovačke kome je na kraju kvalifikacija istekao ugovor sa FS Gruzije, ali i aktuelnog selektora Crne Gore Ljubiše Tumbakovića.
 
izvor: b92.net